Limoncello – citronlikør fra Amalfikysten

 

Limoncello fra il Gusto della CostaLimoncello

Limoncello er et rent naturprodukt og et gammelt håndværk.

Limoncello produceres udelukkende på Sorrento citroner, som kun må dyrkes på Sorrento halvøen og på Capri, for at kunne få navnet – Sorrento Oval Lemon I.G.P.

Ingen andre citroner må bruges i produktionen, og det er ikke tilladt at tilsætte kemiske, naturlige tilsætningsstoffer eller kunstige farvestoffer, som ikke er godkendt af I.G.P., som svarer til de regulativer, der vedrører A.O.C og D.O.C i vinklassificeringen.

Citroner to piger

Produktionen af Limoncello er et gammelt håndværk. Citronerne skrælles max. 48 timer efter, de er høstet.

Det er kun den ydre gule skræl, som anvendes ikke den hvide del.

Vandet, der indgår i produktionen med den rette balance af mineraler og citronskallerne, analyseres omhyggeligt.

Limoncello serveres i temperatur fra afkølet til iskold, efter et måltid.

Drinks -

men kan også med fordel blandes med tonic eller soda som en opfriskende drink eller aperitif. Den er også fantastisk sammen med mousserende vin eller champagne.

Amalfi Vin er leveringsdygtig i forskellige typer flasker og størrelser.

Firmaets udvalg af – Limoncello Til desserter er Limoncello noget helt specielt – prøv over is, frugtsalat eller friske jordbær.

 limoni

Sorrento-citroner, grundlaget for produktionen af Limoncello Citronerne dyrkes mange steder på terrasser på ekstremt stejle skråninger, ned mod Sorrentobugten. Produktionen er traditionel i terrænet, men moderne i fabrikken. Enkelte steder, hvor terrænet tillader det, er der plads til alm. produktion. Produktionen er vanskelig grundet de stejle terrasser. Dyrkningen, pasningen, beskæring og høst foregår ved håndkraft. Derved opnås en meget høj kvalitet, der danner grundlaget for områdets berømte produktionen. Amalfi Vin importerer fra samme producent, Il Gusto della Costa forskellige varianter af Liquori, likører.

 

 

 

Limoncello – citronlikør fra Amalfikysten

img_chisiamo4