Balsamico

Hvor fremstilles balsamico?

Den traditionelle balsamico kommer fra henholdsvis Modena og Reggio i Italien. Begge steder findes et konsortium til at kontrollere producenterne. Den originale balsamico er den ”tradizionale” fra Modena. Det er også den dyreste, hvor en lille flaske sagtens kan koste flere hundrede kroner

Balsamico laves af druer, som omdannes til druesaft. Saften koges ind, til det får den karakteristiske konsistens som sirup.

Den traditionelle balsamico fra Modena har ingen sukker- eller farvetilsætninger, og frem for alt, så er den lagret længe.

Balsamico skal lagre. Den indkogte druesaft hældes på trætønder.

I løbet af vinteren omhældes Bamsamicoen.


"Eddike-Pyramiden"

Et typisk "eddikeri" på Modena-egnen begynder for eksempel lagringen på et 60 liters egetræsfad.

Når eddikemesteren finder det passende flyttes den nu mere koncentrerede vædske over i for eksempel et 50-liters fad af kastanjetræ, derefter til et 40-liters fad af kirsebærtræ, et 30 liters fad af asketræ, for til alut at end i et 20-liters fad af morbærtræ.

De forskellige træsorter bidrager alle til den endelige smag af balsam-eddiken.

Man kan altså begynde med 200 liter most, og efter 12-15-20 eller flere år ende med 20 liter af det endelige produkt, hvad der selvfølgelig er med til at gøre den traditionelle balsam-eddike til et dyrt produkt.

En rigtig god balsamico egner sig fortrinligt til at dryppe over oste, frisk frugt, is mv. De er også velegnede til stegt kød, fisk og varme saucer. De lidt billigere varianter er gode til at runde smagen af i fx marinader, dressinger eller til dampede grøntsager.

AmalfiVin importerer
  ACETO BALSAMICO DI MODENA Lagret i egefade, acidity 6% 5 år gammel

250ml

Pris: 35 kr
     
 
site created and hosted by skandiaweb
AmalfiVin | Åsvej 14 | 4540 Fårevejle | Tlf. +45 2446 4892 | amalfivin@amalfivin.dk