Olivenolie
|
| AmalfiVin importerer olivenolie og balsamico Olivenolie, vegetabilsk olie, udvundet fra oliventræet Olea europaea, der stammer fra Middelhavsområdet. Olivenolie anvendes i mad, kosmetik og sæbe. Olivenolie er en meget sund olie, fordi den har et højt indhold af flerumættede fedtsyrer. Produktionsklassifikation Ekstra jomfru olivenolie - den første kolde presning af oliven, indeholder ikke mere end 0,8% syre og bliver bedømt til at have en overlegen smag. Jomfru olivenolie - er også koldpresset og med et syreindhold på max. 2% og bliver bedømt til at have en god smag. Olivenolie - er en blandning af jomfru olivenolie og rektificeret bomolie og med max. 1% syre. (Rektificeret betyder at olien er blevet behandlet kemisk for at neutralisere stærke smage og for at fjerne det meste af syreindholdet). Olie af olivenpressrester - er en blanding af rektificeret olie af olivenpresserester og muligvis noget jomfru olivenolie. Den produceres med konsumering for øje, men den kaldes ikke for olivenolie. Bomolie - er olivenolie, som ikke anvendes til konsumering; Bomolie anvendes til industriformål. Bliver olivenolie sat i køleskab ved ca. 5°C vil olien blive hvidlig, uklar og klumpet fordi nogle af olierne bliver faste, men olivenolien tager ikke skade af det! Sæt blot olivenolie udenfor køleskabet igen og når den når stuetemperatur bliver den af udseende som før. AmalfiVin importerer |
![]() |
OLIO EXTRA VERGINE DI OLIVA |
|
| site created and hosted by skandiaweb |
| AmalfiVin | Åsvej 14 | 4540 Fårevejle | Tlf. +45 2446 4892 | amalfivin@amalfivin.dk |